maandag 9 september 2013

Cascades Loop: Winthrop

Vanochtend vertrokken vanuit een mistig Seattle. Helaas bleef de mist het eerste deel van onze rit hangen en hebben we daardoor een van de mooiere stukken moeten missen. We reden door de bergen maar hebben geen berg gezien ;-(
Nouja, tot ongeveer een uur of 11, want toen brak de zon door en bereikte het kwik al snel de beloofde 30+ graden! De temperatuur was bijna ondraaglijk toen we Leavensworth bereikten. Hier dachten we echt door de hitte bevangen te zijn. Want plotseling waren we niet meer in de USA maar in Beieren in Duitsland. Het hele dorp was een exacte kopie van een zuid-Duits ski-oord. Heel absurd, alsof we in een vreemde aflevering van de Twilight Zone waren terecht gekomen. Snel weer de auto in, want Arny was al na 10 minuten aan het jodelen en in het Duits aan het schelden...
De route na Leavensworth zou een van de mooiste in deze staat zijn en gaat dwars door de Cascade's bergen. Helaas kregen we een behoorlijke omleiding voor de kiezen en toen we echter bijna in Winthrop waren waar we zouden overnachten, kregen we allerlei meldingen dat de bergpas na Winthrop gesloten zou zijn. Afgelopen vrijdag heeft hier een noodweer gewoed en de weg schijnt over een lengte van 20 kilometer bedolven te zijn onder een modderlawine. 


Behoorlijk probleem, want vanuit Winthrop zouden we naar Vancouver in Canada rijden, het mooiste stuk van de Cascade's Loop. Helaas, dat gaat dus niet. Blijven er twee opties over, weer het hele stuk terug en dan via Seattle naar Vancouver of vanuit Winthrop naar het noorden en daar via de Canadese Cascades naar Vancouver. Een omweg van zo'n 6 a 7 uur. 
Het laatste gaan we maar doen, want het schijnt echt prachtig te zijn daar in het noorden en zo zien we tenminste nog iets meer van Canada.
Winthrop is overigens een leuk oud western stadje in de bergen. Je verwacht dat John Wayne elk moment de hoek om komt lopen...Geen opmerkingen:

Een reactie posten