zaterdag 7 september 2013

Met de fiets door Seattle? &%@#!*+#!!!!

De geweldige pizza van gisteravond bleek helaas een keerzijde te hebben. Arny is er behoorlijk ziek van geworden. Wat het was? De crab? De vreemde kaas? Geen idee, maar fijn was het niet. Gelukkig voelde hij zich s'morgens weer redelijk en ook het weer was beter dan voorspeld. Het zou de hele dag regenen, maar bleef gelukkig grotendeels droog. Sterker nog, rond het middaguur brak zelfs de zon door en werd het alsnog een prachtige dag. 
De ochtend hebben we goed besteed met het doen van de nodige boodschappen bij de locale Target. Water, bier, bananen en andere essentiele levensbehoeften. Helaas waren we de thee van thuis vergeten en goede thee is hier helaas moeilijk te krijgen. Vooral in Seattle, want dit is de koffiestad bij uitstek. Niet voor niks komt Starbucks hier vandaan...

Ons hotel ligt centraal in Belltown, een hippe wijk vlak naast het centrum. Van hier uit is alles op loopafstand, maar ons hotel heeft als extra service gratis fietsen! Dus dat maakt het bereik nog iets groter. Zodoen zijn we s'middags op de fiets gestapt en hebben we de studentenwijk Capitol Hill verkend. Deze staat bekend om zijn leuke eettentjes en heel veel boeken- en platenzaken. En zoals de naam aangeeft, ligt het op een hill, ehm een berg dus... En dat was zwoegen en flink afzien, vooral ook omdat de temperatuur al snel boven de 25 graden steeg! Als Nederlander ben je dit soort bergjes niet gewend!
Voordeel is wel dat het vanaf hieruit alleen nog maar bergaf ging!
Gewapend met zo'n lullig fietshelmpje (verplicht hier) sjeesden we tussen het drukke verkeer van platenzaak naar kroegje. Een flinke stapel CD's was de oogst, we konden weer veel langgezochte exemplaren van ons boodschappenlijstje schrappen.
Arny heeft helaas weinig foto's gemaakt, hij heeft tenslotte (nog) vakantie ;-) En al fietsend is het behoorlijk lastig om leuke kiekjes te maken...
OK, toch nog een foto, de schaduw van een typische Seattlelaanse fietsenstalling:
Geen opmerkingen:

Een reactie posten