zondag 15 september 2013

Second BeachMeteen na La Push ligt de parkeerplaats naar het wandelpad naar Second Beach. Volgens vele reisgidsen een van de mooiste plekken om de zonsondergang te zien aan deze kust. Helaas hebben we geen zon gezien gisteren en ook niet echt een zonsopgang vandaag. Wat we wel hebben is regen, mist en een behoorlijk grijze lucht. Niet echt de ideale vooruitzichten voor een leuke strandwandeling en vooral niet voor mooie foto's.
Maar niet getreurd, de wandeling naar het strand loopt over een berg en door een prachtig oer-bos. Gigantische bomen en heel veel varens. En op het pad kom je de meest vreemde mensen tegen. Van langbaardige hippies tot jonge surf-babes met een surfplank op hun hoofd (!). 


Eenmaal aangekomen op het strand werd de lucht steeds donkerder en de eerste donderslagen lieten niet erg lang op zich wachten.  Na een half uurtje wandelen voelden we de eerste regendruppels en begon het te bliksemen. We hadden nog niet de camera opgeborgen en onze regencapes uit de tas gevist, of we kregen een gigantische hagelbui over ons heen. En nergens beschutting op dat strand. Een dichtbijzijnde rots bracht uitkomst en bood enige bescherming tegen de harde wind en de hagelstenen.
Gelukkig duurde de hagelbui maar een kwartiertje en ging het daarna over in een fikse regenbui. Tijd om terug te wandelen naar de auto...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten