maandag 23 september 2013

Een ritje van 9 uur door centraal Oregon

Met pijn in het hart zijn we vertrokken uit Portland. We hadden er zo nog een week kunnen blijven...
Maar helaas, de plicht roept, net als de schone natuur van Oregon. Eind doel van vandaag zouden de Painted Mountains van het John Day National Monument zijn, maar het liep ietsjes anders dan gepland.
Het weer werd namelijk steeds slechter; regenbuien en flinke windstoten. Niet echt fijn weer om in de auto te zitten. Gelukkig brak af en toe de zon toch door en konden we van de prachtige natuur genieten. Mooie bergen, vol met nog mooiere bossen. Maar ook woestijnlandschappen en prachtige canyons. Onze eerste stop was White River Falls een waterval midden in de woestijn. Helaas kon je er slecht bij komen en mocht je alleen vanaf de ravijnrand fotograferen. Daarna ging het door naar Shaniko, een spookdorpje midden in de winderige woestijn van centraal Oregon. Rond een uur of drie kwamen we in Mitchell aan, het dorpje waar we zouden overnachten. En hier hadden ze eindelijk een benzinepomp. Want onze Jeep reed zo'n beetje op de laatste dampen in de tank. De hele rit geen tankstation gezien, gelukkig hadden we in Portland vol getankt. 
Mitchel zelf was niet eens de naam dorp waardig. Enkele huisjes, een hotel en een restaurantje wat bovendien gesloten was. We besloten na ons bezoek aan John Day toch maar door te rijden. 
De Painted Hills waren prachtig om te zien, vooral toen heel even de zon doorbrak, toen kwamen de kleuren echt tot leven.
Het waaide echter steeds harden en in de verte kwamen ook al wat stormwolken aan drijven... Veel tijd hadden we dus niet ter plekke. Na een blik op de kaart besloten we door te rijden naar Bend de enige stad van betekenis in deze regio. 
Toen we daar aankwamen, begon het al te schemeren. Op zoek naar een hotel! Niet eenvoudig, veel was al helemaal volgeboekt en de andere waren of te duur of te... tja, hoe zeg je dat? Vies? Smerig?
Uiteindelijk zijn we toch bij McNamins beland. Een bierbrouwer uit Oregon die overal bebouwen opkoopt en ze prachtig ombouwd tot hotel en bierbrouwerij. De locatie in Bend is echt een van de mooiste, het is een oud schoolgebouw. Een kamer hadden ze helaas niet meer maar het meisje achter de balie had schijnbaar medelijden met ons en bood ons The Nunnery aan. Een huisje achter de school waar vroeger de nonnen woonden die hier les gaven. Een heel huisje dus, met maar liefst 4 slaapkamers. Voor 150 dollar! Niet te geloven... Net als de kleuren van de Painted Hills...
Geen opmerkingen:

Een reactie posten