donderdag 12 september 2013

Sunshine Coast

Vanochtend om 5 uur opgestaan om het eerste veer te pakken naar het Noorden, de zgn Sunshine Coast. Normaal rij je naar het zuiden om de warmte op te zoeken, maar hier doe je dat naar het noorden. Dit stuk kust ligt nm in de regenschaduw van de bergen op Vancouver-Island en dat zorgt ervoor dat dit stukje Canada meer zonuren kent dan Hawaii!
Ons einddoel was het uiterste noorden en dan met name de plek waar Highway 1, de pacific coast Higway ophoudt. We hebben dan namelijk het hele Amerikaanse deel van deze weg gereden.


Dit betekende wel 2 veertochten die door prachtige fjorden gingen, maar wel het zaakje behoorlijk ophielden. Vooral het 2e veer bij Earls Cove had nogal wat vertraging, die uiteindelijk meer dan anderhalf uur opliep. De rit zelf was een van de mooiere tot nu toe. Dichte bossen met prachtige meertjes werden afgewisseld met bergen en langs de mooiste strandjes aan de kust.


Toen we bij ons einddoel, Lund aankwamen was het kwik inmiddels opgelopen tot 35 graden! Lund is een piepklein vissersdorpje van enkele huizen aan een prachtige baai. Het was er zo mooi en idylisch dat we besloten om ons hotel in Powell River (dat naast een vieze fabriek lag) af te zeggen en een van de laatste kamers in het enige hotel in Lund te boeken. Vanaf ons balkon hadden we een prachtig uitzicht over het haventje. Helaas zijn we bij ons dinner aan de waterkant behoorlijk lek gestoken door hele hordes muggen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten