vrijdag 13 september 2013

Victoria

Vanochtend begon de dag weer met een veertocht, ditmaal naar Vancouver Island, het grootste eiland voor de Amerikaanse kust. Einddoel was dit keer Victoria, de hoofdstad van Brittish-Colombia. En een van de mooiste steden in Canada. In tegenstelling tot Vancouver was dit ditmaal wel waar. Er staan hier echt prachtige historische gebouwen en het lijkt soms heel erg op London.
In ons hotel kregen we ook nog eens een aangename verrassing. Onze kamer werd kostenloos geupgrade naar een luxe suite met 2 slaapkamers! Zoveel ruimte hadden we in ons appartementje in New York nog niet eens!

De middag hebben we al winkelend verbracht in de leuke straatjes van Victoria. Zelfs chinatown was minder kitscherig dan verwacht. 


Rondom een kleine haven liggen de oude, historische regeringsgebouwen en een groot statisch hotel. Op de kade en omliggende straten staat bij iedere straatlantaarn een straatmuzikant of jongleur. Het is er dan ook gezellig druk. Eigenlijk hadden we behoorlijk spijt dat we voor 2 dagen in Vancouver hadden gekozen. Die extra dag hadden we veel liever hier verbracht... Ach ja, wellicht komen we nog eens terug ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten