zaterdag 21 september 2013

Portland, dag 3

Vandaag zijn we het zuidwesten van Portland gaan verkennen. Het zogenaamde Hawthorne district. De vorige keer zijn we hier snel door heengereden omdat Arny hier een gitaar had besteld. En het viel ons op dat hier veel leuke winkeltjes en restaurants waren. 
Aangezien we hier vanavond toch naar toe moeten vanwege een concert zijn we de wijk wat beter gaan verkennen. Begonnen met Duff's Garage een leuk jaren 50 cafeetje in een oude garage waar echt geweldige bands spelen. Deke Dickerson, die we elk jaar in Las Vegas zien, heeft hier zijn live-album opgenomen.
Daarna Hawthorne afgelopen, langs kleine platenzaakjes, 2e hands kledingwinkels, pubs en nog meer leuks. Gegeten bij een heerlijke en gezonde mexicaan en toen naar het Hawthorne Theatrle waar Hanni El Khatib vanavond speelt. En wij hebben kaartjes! Vreemd genoeg was het niet uitverkocht, terwijl de knul net een optreden heeft verzorgt in de show van David Letterman.
Het zaaltje was een mooi oud theater, zoals de naam al aangeeft, maar helaas was het geluid niet al te best. Behoorlijke galmbak. Na wat zoeken hebben we toch een plek gevonden waar alles redelijk klonk. Caro heeft uiteraard de hele avond staan dansen als een gek. Nu maar hopen dat haar knieen dat fijn vonden...
Op weg terug naar ons hotel zijn we een heuse kroegentocht gaan houden, langs allerlei punk-bars en meer van die leuke etablisementen. Kortom het werd heel laat en heel erg gezellig...

1 opmerking: